Sivut

torstai 10. heinäkuuta 2014

8+0 ja 1. neuvolakäynti

Taas yksi viikko täynnä, pikkuinen kasvaa ja tässä tämän aamun mahakuva. Turvotus tuntuu tällä viikolla vähentyneen verrattuna viime viikkoon. Oireita ei ole nyt ollut muutenkaan, väsymys on vähentynyt, eikä mitään uutta ole ilmennyt.


Meillä oli eilen 1. neuvola. V tuli mukaani sinne, ja sanoi sen jälkeen, että aikoo tulla jatkossakin käynneille, jos ajat sopivat työaikoihin. Käynti oli pelkkää keskutelua sairaanhoitajan kanssa, minkä tiesin jo etukäteen. Neuvolatätimme vaikutti mukavalta. Keskustelimme meidän terveydentilasta, terveystottumuksista, ruokavaliosta ja liikunnasta, ja neuvolatäti antoi aiheisiin liittyen meille erilaisia lippuja ja lappuja. Meillä ei onneksi ole kummallakaan itsellä tai suvussa mitään sairauksia tai perinnollisiä sairauksia, paitsi minulla kohonnut riski saada veritulppa

Neuvolatäti laski lasketun ajan ja raskausviikot kuukautisteni mukaan, jonka mukaan eilen olisi ollut 7+3. Koska meillä ei ollut paperia varhaisultrasta (en edes tajunnut, että sellaisen olisi voinut pyytää), neuvolakorttiin merkittiin nuo viikot ja lasketuksi ajaksi 22.2.2015. Pidän edelleen kuitenkin kiinni omasta laskutavastani ainakin nt-ultraan asti, sillä varhaisultrassa pikkuinen vastasi omia laskelmiani, eli tänään on 8+0. 

Minulta mitattiin paino, mikä ei ole vielä oikeastaan noussut ollenkaan. Meillä ei ole kotona vaakaa, ja olen itseni viimeksi punninnut kesäkuun alussa vanhempieni luona, ja silloin paino oli aika samoissa lukemissa. Minulta katsottiin verenpaine, mikä oli hyvä, joskin vähän alhainen. Neuvolatäti varoitteli sen takia nopeasti nousemisesta. Olen jo ennen raskautta huomannut, että silmissä pimenee aika helposti, jos nousee liian nopeasti ylös.

Meille varattiin aika nt-ultraan, joka on 12.8., jolloin viikkoja on 12+5. Tuntuu, että siihen on vielä ikuisuus, kärsimätön ihminen kun olen. Mutta ei auta muuta kuin odotella. Päätimme V:n kanssa, että haluamme osallistua sikiöseulontoihin. Niitä varten käyn antamassa verinäytteen parin viikon päästä. Meille varattiin myös seuraava neuvolakäynti, joka on sitten vasta 5.9..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti