Sivut

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

39+0, laittamisia ja neuvola

Täällä ollaan edelleen yhdessä osassa. Laskettuun aikaan on enää viikko, ja enintään kolme viikkoa niin Pikkuinen on täällä. Mitään synnytykseen viittaavia oireita ei ole vieläkään pahemmin ollut. Parina iltana nukkumaan mennessä on ilmeisesti tullut yksi kipeä supistus, mutta siihen se sitten on jäänytkin. Olemme tällä viikolla V:n kanssa lenkkeilleet, saunoneet ja viettäneet pari tuntia kauppakeskuksessa, mutta nämä eivät ole aiheuttaneet kuin pari harjoitussupistusta. Pikkuisella ei tunnu olevan kiire minnekään. Olen ollut tällä viikolla aika väsynyt ja voimaton, eikä ruuan laittaminen tai siivoaminen ole pariin viikkoon kiinnostanut ollenkaan. Olenkin tällä viikolla yrittänyt lepäillä. Tosi moni ystävä ja sukulainen on viime päivien aikana kysellyt olotilojani ja tuntemuksiani. Nyt olen alkanut vähitellen tajuta, että lähtö synnyttämään voi oikeasti tulla koska tahansa, vaikka oireita ei olekaan ollut.


Kaikki alkaa nyt olla pikkuhiljaa valmista Pikkuista varten. Laitoin tällä viikolla hoitotason valmiiksi, petasin pinnasängyn ja steriloin pari tuttia ja maidonkerääjän. Tuttipullot pesin, mutta ne pitäisi vielä steriloida, mutta niillä ei toivottavasti ole mikään kiire toivoen, että imetys lähtee sujumaan. Rintapumppu on edelleen paketissa, mutta ajattelin sen huomenna pestä ja steriloida, samalla varmaan sitten myös ne tuttipullot. Pakkasin tällä viikolla sairaalakassin vihdoista viimein valmiiksi. Sieltä puuttuu enää sellaisia hygieniatuotteita ja muita juttuja, joita tarvitsen päivittäin, muun muassa naamanpesuaineet ja harja. Ajattelin aikani kuluksi ensi viikolla kirjoitella tuon kassin sisällöstä.
Meillä oli torstaina neuvola, missä ei ollut mitään ihmeellistä. Kaikki oli edelleen hyvin niin minulla kuin Pikkuisella. Kohdunpohjan korkeus oli edelleen 33 cm ja paino oli pysynyt aika lailla samana. Pikkuinen oli jo melko alhaalla. Minulta katsottiin hemoglobiini, mikä oli vieläkin hyvä. Olen siis selvinnyt koko raskauden ajan ilman lisärautaa. Seuraava neuvola on ensi viikon torstaina, jolloin viikkoja on 39+4, ellei sitä ennen nyt ala jotain tapahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti